KAUPPAKAMARILOUNAS 1.11. Teemana kansainvälistyminen

Aika: 1.11.2017 klo 11:45 - 14:00
Paikka: Sokos Hotel Lakeus, Torikatu 2, Seinäjoki

Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaathan, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.
Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini

Ilmoittaudu viimeistään 23.10.2017

Vielä et tiedä, sopiiko tämä tapahtuma aikatauluusi? Klikkaamalla tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaathan, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.
Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä

KENELLE: kauppakamarin valiokuntien ja hallituksen jäsenet, Finnveran kutsumat tahot, kaikki muut kiinnostuneet

Maakunnan kärkiyritysten vienti myös EU:n ulkopuolelle tuntuu vetävän hyvin. Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä saapuu Etelä-Pohjanmaalle marraskuussa. Kauppakamarilounas tarjoaa tietoiskun, lounaan ja keskustelua Heikkilän alustuksen ympärille.

Mitä kuuluu kv-kauppaan pk-yrityksissä?
Mitä pk-yritysten on hyvä tietää kansainvälisen kaupan asioista?
Mitä vinkkejä ja rakenteita on tarjolla rahoitukseen ja vientitoimintojen kasvattamiseen?

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen sitovasti: 23.10. ma oheisella nettilomakkeella. Ilmoittautuminen on auki 4.10. – 23.10.

Ohjelma 1.11.2017 klo 11.45 – 14.00

Sokos Hotel Lakeuden ravintola Matador, Torikatu 2:
11.45 – 12.30 Buffetlounas
Keskustelua aloitellaan lounaan ohessa

Lakeus-Sali, ravintolan vieressä:
Tervetuloa
Pertti Kinnunen, toimitusjohtaja, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
Kari Hytönen, aluepäällikkö, Finnvera Sisä-Suomi Oyj
Juha Ketola, aluejohtaja, Finnvera Sisä-Suomi Oyj

12.35 –
Kasvun ja kansainvälistymisen rahoitus
Pauli Heikkilä, toimitusjohtaja, Finnvera Oyj

Tauko

13.15 Keskustelua
Vetäjänä Pertti Kinnunen, kommentoimassa Finnveran väki ja yleisö
Teemoina:
– suomalainen rahoitus- ja innovaatiotukijärjestelmä
– TeamFinland ja Business Finland – mitä ne tekevät?
– miten Etelä-Pohjanmaalla rohkaista ja rohkaistua kansainvälistymään?

Finnvera_Heikkila_kauppakamarilounas vienti 1marras17

Pauli Heikkilä: Kehity ja kasva

Kasvuhakuiset ja kansainvälistyvät pk-yritykset pyrkivät viemään toimintaansa voimakkaasti eteenpäin ja aikovat hakea siihen rahoitusta. Rahoituksen käyttökohteina korostuvat yrityksen kasvun rahoitus, kehittämishankkeet ja liiketoiminnan kansainvälistyminen sekä käyttöpääoman tarve. Syksyn pk-yritysbarometrin perusteella näyttää aidosti siltä, että pk-yritykset ovat valmiita hyödyntämään talouden noususuhdanteen ja ottamaan kasvuaskelia. Samalla rahoitusmarkkinoiden kyky mahdollistaa nämä askeleet on parantunut. Finnvera haluaa osaltaan varmistaa, että suomalaiset yritykset saavat tarvitsemansa rahoituksen hyviin ja kannattaviin hankkeisiin, sanoo Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä.

Finnvera myönsi pk- ja midcap-yritysten investointeihin rahoitusta tammi–kesäkuun 2017 aikana reilut 160 miljoonaa euroa. Tästä kasvavien ja kansainvälistyvien pk-yritysten investointirahoituksen osuus oli noin 37 miljoonaa euroa, kun koko viime vuonna kasvavien ja kansainvälistyvien yritysten investointeja rahoitettiin hieman yli 55 miljoonaa euroa. Tämä on yksi vahva tulevaisuuteen uskomisen indikaattori.

Investointien lisäksi omistajanvaihdokset luovat tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. Pk-kentässä tullaan näkemään paljon omistajanvaihdoksia seuraavien 10 vuoden aikana. Eniten tätä harkitsevia on kaupan alalla.

Noin viidennes yrityksistä on kiinnostuneita laajentamaan omaa toimintaansa yritysostojen kautta. Tarve rahoitukselle on silloin suuri, sillä lähes 80 prosenttia näistä yrityksistä tarvitsisi laajentumiseensa ulkoista rahoitusta.

#epkauppakamari
#finnvera