Kansainvälisiä osaajia lähempää kuin luuletkaan

Italia, Sveitsi, Makedonia, Italia, Venäjä, Japani, Tansania, Kenia, Kiina, Jemen ja mitähän vielä? Osaamista lentäjästä invest-in -asiantuntijaan ja lukuisia muita osaamisalueita. Tätä kaikkea löytyy seinäjokisen Xport-yhtiön Associates- eli kumppaniverkostosta ja kaikki nämä osaajat, yllätys yllätys, asuvat maakunnassamme!

Olin kuullut verkostosta ja siinä olevista osaajista jo aiemmin, mutta Xportin viime viikolla järjestämässä kumppaniverkoston tapaamisessa silmäni todella avautuivat näkemään tämä porukan tarjoamat mahdollisuudet.

Kuva: Nadia Haapanen, Xport.

Useimmat verkoston jäsenet ovat asuneet Suomessa jo vuosia ja osalta myös suomi sujuu jo varsin mukavasti. Pääasiassa kommunikoimme kuitenkin englanniksi, joka kaikilla on erittäin hyvin hallussa. Porukan keski-ikä lienee jossain 35 – 40 vuoden tietämillä ja jokainen on opiskellut ja työskennellyt jo vuosia erilaisissa liike-elämän tehtävissä.

Tämä osaajaverkosto saattaa olla yksi parhaiten säilytetyistä salaisuuksista maakunnassamme, mutta nyt haluamme tuoda sen kaikkien kansainvälisestä kaupasta kiinnostuneiden jäsenyritystemme tietoon. Jos olette pyrkimässä uusille, eksoottisillekin markkinoille, ettekä oikein tiedä, kuka voisi selvittää markkinoiden kiinnostusta yrityksenne tuotteisiin tai palveluihin tai etsiä mahdollisia yhteistyökumppaneita kohdemarkkinoilta, ottakaapa yhteyttä Xportiin. Apu saattaa löytyä lähempää kuin arvaattekaan!

Eri mieltä? Samaa mieltä? Kerro oma näkemyksesi meille!
Soita Pertille p.040 5340 875 tai laita viestiä pertti.kinnunen(at)kauppakamari.fi

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja

Pertti Kinnunen